Arestul la domiciliu în privința lui Vladimir Andronachi, prelungit pentru 30 zile

  • 19 Iunie 2023 10:52
Arestul la domiciliu în privința lui Vladimir Andronachi, prelungit pentru 30 zile

Procuratura Anticorupție anunță că la 12 iunie, acuzatorul de stat a înaintat un demers privind prelungirea măsurii preventive arestul preventiv în privința lui Vladimir Andronachi, din motiv că există riscurile eschivării și împiedicării bunei desfășurări a justiției precum și provocării unor dezordini publice. La 16 iunie 2023, judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani a admis demersul procurorului și a prelungit măsura preventivă arestarea la domiciliu în privința inculpatului pentru 30 zile, până la 18 iulie

Totodată, în cadrul ședinței din 13 iunie 2023, acuzatorul de stat a înaintat un demers privind examinarea cauzei în ședință publică, deoarece în prezenta cauză penală nu figurează minori în calitate de inculpat, martor sau parte vătămată și probele prezentate nu reprezintă secret de stat. Mai mult ca atât, într-o altă cauză penală în privința altor inculpați, ce de fapt constituie același probatoriu și fapte, judecarea acesteia are loc în ședință publică, iar partea apărării nu a invocat drept temei că ar exista informații care să conțină secret de stat sau secret bancar.

Instituția menționează că, cazurile în care ședințele pot fi închise sunt reglementate expres de art. 18 din Codul de procedură penală, iar cauza respectivă nu se încadrează în aceste prevederi.

Instanța de judecată nu a ținut cont de argumentele procurorului și a dispus respingerea demersului privind examinarea în ședință publică a cauzei penale de învinuire a lui Vladimir Andronachi. Încheierea în partea ce ține respingerea demersului procurorului privind examinarea cauzei în ședință publică nu poate fi contestată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău