Arestări în Turcia | Peste o sută de persoane au fost reținute, suspectate de implicare în puciul eșuat din 2016

  • 02 Iulie 2019 17:24
Arestări în Turcia | Peste o sută de persoane au fost reținute, suspectate de implicare în puciul eșuat din 2016

Poliția turcă a arestat peste o sută de persoane pe întreg teritoriul țării în cea mai recentă operațiune de reținere a persoanelor suspectate de legături cu tentativa eșuată de lovitură de stat din 2016, informează BBC, citat de rador

Procurorii au emis mandate de reținere pentru cel puțin 80 de militari activi. La aproape trei ani de la tentativa eșuată de lovitură de stat din Turcia, societatea este, încă, afectată de consecințele evenimentelor de atunci.

Au fost emise zeci de mandate astăzi, iar poliția a efectuat raiduri simultane în întreaga țară. Printre cei reținuți sunt militari acuzați de guvern că fac parte dintr-o rețea de complotiști, condusă de presupusul creier al puciului eșuat, predicatorul Fethullah Gülen, ce trăiește în exil în SUA, dar care neagă însă orice implicare.

Până în prezent, peste 250 de mii de oameni au suferit consecințele măsurilor aplicate de guvern în urma eșuării puciului, fiind fie arestați sau suspendați, fie dați afară de la locurile de muncă, măsuri ce au atras critici, guvernul fiind acuzat că profită de acele evenimente pentru a scăpa de oponenți. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău