Arestări în Franța pentru a evita altercațiile de 1 mai de la Paris

  • 01 Mai 2019 12:31
Arestări în Franța pentru a evita altercațiile de 1 mai de la Paris

Forțele de ordine franceze au recurs de la primele ore ale dimineții de miercuri la arestări în Paris pentru a evita altercațiile, după ce au detectat mesaje ale grupurilor radicale care lăsau să se înțeleagă că intenționează să acționeze de 1 mai, informează EFE, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Prefecturii poliției a confirmat pentru EFE că s-au efectuat arestări, dar nu a dorit să ofere cifre.

Potrivit postului de radio France Info, între persoanele reținute se află și trei spanioli, care aveau asupra lor dispozitive incendiare și obiecte care ar fi putut fi folosite ca arme.

Legislația franceză permite efectuarea de controale ale identității persoanelor înainte chiar ca acestea să participe la adunări. Forțele de ordine pot astfel să verifice că persoanele legitimate nu se află în posesia unor obiecte care ar putea fi folosite pentru comiterea unor acte de violență, inclusiv cagule sau articole vestimentare care să împiedice identificarea lor.

Ministrul de interne francez Christophe Castaner a anunțat luni că peste 7.400 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați de 1 mai la Paris, în contextul mesajelor care au circulat pe rețelele sociale care invitau militanții să transforme orașul în "capitala altercațiilor". Potrivit lui Castaner, se așteaptă ca la Paris să sosească între 1.000 și 2.000 de "activiști radicali", precum și membri radicalizați ai mișcării "vestele galbene".

Circa 600 de centre comerciale (în principal magazine, hoteluri și restaurante), aflate pe traiectoria manifestațiilor care vor fi organizate miercuri seara de sindicate între gara Montparnasse și Piața Italia, vor trebui să își închidă porțile, ca urmare a unei decizii în acest sens a Prefecturii. Circa 20 de stații de metrou și gările unor trenuri de proximitate care circulă în această arie vor fi deopotrivă închise. 

Și Atena se pregătește pentru demonstrațiile de 1 Mai, primele organizate în Grecia după epoca post-criză și într-un an electoral. Turbulențe s-ar putea produce și la Berlin, unde se preconizează că va avea loc o demonstrație antigentrificare. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău