Arena mare a Circului din Capitală va deveni scenă de teatru pentru copii

  • 07 Septembrie 2017 19:02
Arena mare a Circului din Capitală va deveni scenă de teatru pentru copii

Arena mare a Circului din Chișinău va găzdui în data de 10 septembrie, începând cu ora 14.00, un spectacol muzical inspirat din comedia lui William Shakespeare, ,,Visul unei nopți de vară”, prezentat de „Teatrului Copiilor”. O parte din suma colectată din vânzarea biletelor va fi alocată pentru reparația edificiului, transmite IPN.

40 de actori copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, vor cânta, dansa și vor face acrobații. Coloana sonoră va fi interpretată live de personajele din piesă, acompaniate de o orchestră a copiilor. În timpul spectacolului Arena mare a Circului va fi scăldată într-un show de lumini.

Într-o conferință de presă, solistul trupei „Gândul Mâței”, Nicu Țărnă, a remarcat că acțiunea va avea loc în cadrul inițiativei sociale #LumineazăCircul, lansată în primăvară de formația Gândul Mâței. Implicarea copiilor în astfel de acțiuni este o noutate, iar astfel se încearcă „îmbolnăvirea” oamenilor de cultură”.

Andrei Chistol, secretarul de stat al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a spus că idea lansată în primăvară, iar acum asigurându-i-se continuitatea printr-un proiect axat pe teatrul pentru copii, merită să fie susținută în continuare. „Sper într-o zi să putem vorbi și despre un proiect mai mare care să vizeze teatrul din Chișinău”, a spus Andrei Chistol.

„Copiii vor fi cei care vor crea atmosfera unui spectacol dramatic. Este visul unei nopți de vară, este visul unui copil care visează să vină într-un loc unde se întâmplă minuni”, a remarcat unul dintre fondatorii „Teatrului Copiilor”, Alexandru Dicusar.

Biletele sunt puse în vânzare, inclusiv online, și costă 50 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău