ARBI: Sechestre de peste 8,6 milioane de lei, aplicate, săptămâna trecută, în dosare gestionate de CNA și Procuratura Generală

  • 02 Ianuarie 11:04
ARBI: Sechestre de peste 8,6 milioane de lei, aplicate, săptămâna trecută, în dosare gestionate de CNA și Procuratura Generală

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 8,6 milioane de lei, săptămâna trecută, relatează serviciul de presă al instituției.

Acțiunea a avut loc în cadrul a două cauze penale gestionate de Direcția generală urmărire penală (DGUP) a CNA și de Procuratura Generală, pornite pe fapte de corupere și spălare de bani. În total au fost indisponibilizate 42 de bunuri, printre care unități de transport, terenuri agricole și pentru construcție, încăperi  și construcții locative, precum și 14 conturi bancare.

În perioada de raport, Agenția a asigurat transferul a 4 872 740 de lei de pe două conturi bancare deschise în băncile comerciale din Republica Moldova pe conturile trezoreriale gestionate de ARBI.

În perioada de referință, Agenția a finalizat 6 delegații pe 6 cauze penale, în privința a 8 subiecți, în procedură fiind 82 de delegații pe 51 cauze penale în privința a 114 subiecți. De asemenea, au fost realizate 3 note analitice în privința a 15 persoane și au fost expediate 160 demersuri către furnizori de informații și date relevante.

Pe parcursul săptămânii precedente, ARBI a recepționat 4 delegații pe 4 cauze penale în privința a 3 subiecți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău