ARBI a aplicat sechestru pe bunuri de circa 200 de mii de lei și a preluat în administrare 161 de mii de lei, săptămâna trecută

  • 20 Februarie 2023 09:33
ARBI a aplicat sechestru pe bunuri de circa 200 de mii de lei și a preluat în administrare 161 de mii de lei, săptămâna trecută

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe 2 terenuri pentru construcții și 3 capitaluri sociale, în valoare de circa 200 000 de lei, în baza delegațiilor procurorilor. Bunurile a fost indisponibilizate în dosarele, pornite de Direcția generală urmărire penală a CNA și Procuratura Anticorupție pe trafic de influență și exces de putere. Totodată, ARBI a preluat 161 000 de lei în administrare, săptămâna trecută, anunță Centrul Național Anticorupție.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 7 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice, 2 IT și o expertiză tehnică în construcții, în procedură fiind alte 64 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 338 de cauze penale.

Direcția legislație a recepționat 23 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 10 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 31 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 3 noi, alte 49 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 9 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 131 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 4 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 54 de apeluri. 6 persoane au fost plasate în izolatorul CNA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău