Arabia Saudită și-a oficializat candidatura pentru Cupa Mondială din 2034. Este candidat unic

  • 02 Martie 17:00
Arabia Saudită și-a oficializat candidatura pentru Cupa Mondială din 2034. Este candidat unic

Arabia Saudită și-a lansat oficial vineri campania pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, pentru care este oricum singura candidată, relatează AFP conform News.ro

Federația de Fotbal din Arabia Saudită (SAFF) a prezentat sloganul „Growing. Together.” și logo-ul candidaturii sale, reprezentând panglici multicolore întrepătrunse care desenează numerele 3 și 4 și sunt împodobite cu „imagini fotbalistice și simboluri culturale”, a explicat SAFF într-un comunicat.

Această candidatură „a fost posibilă doar datorită transformării rapide a țării”, a explicat președintele federației, Yasser Al Misehal.

Candidatura face parte din politica de influență prin sport a Arabiei Saudite, care se înscrie în vastul proiect „Vision 2030” condus de Mohammed Ben Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

Arabia Saudită este singura candidată la organizarea Cupei Mondiale din 2034, după ce cvartetul Argentina-Uruguay-Paraguay-Chile s-a retras. Primele trei țări vor găzdui fiecare câte un meci la Cupa Mondială din 2030, coorganizată de Spania, Portugalia și Maroc. Australia și-a retras, de asemenea, candidatura pentru 2034 la 31 octombrie.

Țara gazdă a Cupei Mondiale din 2034 urmează să fie anunțată la sfârșitul anului 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău