Arabia Saudită | Patru persoane rănite în urma unei explozii. Atacul a avut loc la ceremonia dedicată Zilei Armistițiului la care participau diplomați europeni

  • 11 Noiembrie 2020 15:13
Arabia Saudită | Patru persoane rănite în urma unei explozii. Atacul a avut loc la ceremonia dedicată Zilei Armistițiului la care participau diplomați europeni

​Mai multe persoane au fost rănite miercuri în urma unei explozii cu bombă care a avut loc la ceremonia dedicată sfârșitului Primului Război Mondial ce se desfășura la un cimitir non-musulman din orașul Jeddah și la care participau diplomați europeni, informează hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Ministerul francez de externe a precizat că la ceremonie participau mai mulți reprezentanți ai statelor europene, inclusiv cel al Franței.

De altfel, Franța a condamnat deja atacul, transmit BFMTV și Al Jazeera.

”Ceremonia anuală care marchează sfârșitul Primului Război Mondial de la un cimitir non-musulman din Jeddah, la care participau mai mulți reprezentanți ai consulatelor, inclusiv cel al Franței, a fost ținta unui IED (dispozitiv explozibil improvizat) în cursul acestei dimineți. Mai multe persoane au fost rănite”, a transmis ministerul francez de externe.

“Franța condamnă cu fermitate atacul laș și lipsit de orice justificare”.

Explozia a fost confirmată de un oficial grec, sub protecția anonimatului.

“A fost un fel de explozie la cimitirul non-musulman din Jeddah. Sunt patru persoane ușor rănite, printre care și una de origine greacă”, a spus oficialul.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău