Arabia Saudită nu exclude înarmarea nucleară din cauza Iranului (ministru)

  • 17 Noiembrie 2020 11:30
Arabia Saudită nu exclude înarmarea nucleară din cauza Iranului (ministru)

Arabia Saudită își rezervă dreptul de a se înarma nuclear dacă Iranul nu poate fi oprit să producă arma atomică, a declarat ministrul de stat al regatului pentru afaceri externe, citat marți de DPA și Agerpres.

"Este cu siguranță o opțiune", a spus Adel al-Jubeir într-un interviu recent pentru agenția de presă germană. Dacă Iranul devine o putere nucleară, a mai declarat el, mai multe țări vor urma exemplul. "Și Arabia Saudită a spus foarte clar că va face tot ce poate pentru a-și proteja populația și teritoriile", a subliniat oficialul.

Arabia Saudită și Iranul se luptă pentru supremație în Orientul Mijlociu, scrie DPA. Teheranul lucrează la utilizarea energiei nucleare de zeci de ani și în 2015 a semnat un acord nuclear cu puterile mondiale pentru a opri dezvoltarea unei bombe în schimbul ridicării sancțiunilor.

Dar președintele american Donald Trump și-a retras țara din acord și l-a adus în pragul eșecului. Administrația sa dorește un program mai amplu și un sfârșit al amestecului regional iranian - o poziție susținută de Arabia Saudită.

"Credem că iranienii au reacționat doar la presiuni", a spus al-Jubeir. Cât despre schimbările care pot veni în timpul președintelui ales Joe Biden, al-Jubeir a adăugat: "Va trebui să vedem".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău