Aproximativ 53 de mii de contribuabili din Chișinău au restanțe la plata impozitului imobiliar

  • 23 August 2017 11:39
Aproximativ 53 de mii de contribuabili din Chișinău au restanțe la plata impozitului imobiliar

Circa 53 de mii de contribuabili din capitală au restanțe la plata impozitului imobiliar, suma datoriilor ajungând la 28,5 milioane de lei. Deși cifra datornicilor s-a diminuat în comparație cu anul trecut, a crescut numărul celor care au restanțe mai mari de o mie de lei. Pe aceștia îi așteaptă executarea silită, transmite IPN.

Șeful Direcției municipale de colectare a impozitelor și taxelor locale, Gheorghe Gasnaș, a declarat că pe 15 august a expirat primul termen de plată pentru bunurile imobiliare. Nivelul încasărilor a ajuns la 72%, ceea ce este insuficient, dar cu două puncte procentuale mai mult în comparație cu anul precedent. Totodată, datorită faptului că s-a majorat cota de impozitare a bunurilor cu destinație nelocativă, s-a majorat și valoarea sumei încasate.

Deși numărul total de contribuabili restanțieri s-a diminuat cu circa patru mii în comparație cu anul trecut, s-a majorat cu circa o mie numărul contribuabililor care au restanțe mai mari de o mie de lei. Potrivit lui Gheorghe Gasnaș, recuperarea datoriilor va fi mai complicată și urmează să se recurgă la executarea silită în cazul celor care au restanțe mai mari de o mie de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău