Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii orașului Bahmut

  • 23 Martie 2023 14:06
Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii orașului Bahmut

Aproximativ 3.500 de civili ucraineni se opun părăsirii orașului Bahmut, din estul Ucrainei, scena celor mai grele lupte de luni de zile între forțele ucrainene și ruse care își dispută controlul localității, a informat joi șeful administrației militare ucrainene din regiunea Donețk, Pavlo Kirilenko, transmite Agerpres.

Autoritățile ucrainene au făcut tot posibilul pentru a convinge aceste persoane să evacueze localitatea care, înainte de 24 februarie 2022, când a început invazia rusă, avea 84.000 de locuitori, dar s-au lovit de "refuzul lor absolut" față de ideea părăsirii orașului.

Civilii rămași în oraș au în grijă un număr total de 32 de minori, care trăiesc permanent în adăposturi pentru a se proteja de lupte, a adăugat liderul militar al provinciei, într-o conferință de presă.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a estimat miercuri că numărul copiilor aflați încă în Bahmut este de 10.

Pe 7 martie, Kievul a ordonat evacuarea totală a populației civile din Bahmut, unde la momentul respectiv erau mai puțin de 4.000 de civili, dar majoritatea au decis să rămână în orașul lor, după cum relevă cifrele prezentate joi de Kirilenko.

Rusia controlează o parte din orașul Bahmut, iar trupele sale de asalt conduse de mercenarii grupului Wagner continuă să încerce să cucerească partea din localitatea aflată încă sub controlul forțelor ucrainene, care în unele puncte au început să lanseze contraofensive. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău