Aproximativ 10.000 de persoane protestează în București față de proiectele de OUG privind grațierea și codurile penale

  • 22 Ianuarie 2017 19:26
Aproximativ 10.000 de persoane protestează în București față de proiectele de OUG privind grațierea și codurile penale

În București și în alte orașe din țară au loc duminică proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. În Piața Univeristății din București a ajuns și președintele Klaus Iohannis.

UPDATE ORA 19.06 Iași: Peste 600 de persoane protestează în Piața Unirii față de proiectul privind grațierea

Aproximativ 600 de persoane protestează duminică seara în Piața Unirii din Iași, în semn de nemulțumire față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Protestatarii au venit în Piața Unirii după ce s-au mobilizat în cursul acestei zile pe rețelele de socializare.

Ei scandează lozinci precum "Nu grațierii! Nu amnistiei!" și cer demisia ministrului Justiției și a Avocatului Poporului. Protestatarii cer "Guvern pentru popor", precum și transparență în guvernare.

O parte dintre manifestanți au urcat pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, având asupra lor pancarte cu mesaje precum "Legea grațierii e rușinea țării", "Dragnea, vino la Poarta Albă", "DNA, DNA, curăță politica", "DNA să nu ne lași, vino și la Iași".

UPDATE ORA 18.57 Maramureș: Protest în Baia Mare; peste 400 de persoane au ieșit în stradă

Peste 400 de persoane au protestat duminică seara, în fața Instituției Prefectului-Județul Maramureș din municipiul Baia Mare, fiind nemulțumite de o posibilă modificare a legislației penale.

Persoanele care au venit în fața Prefecturii Maramureș s-au mobilizat pe rețele de socializare, iar unele site-uri locale au anunțat desfășurarea protestului cu câteva zile înainte.

Strânși pe platoul din fața Prefecturii, protestatarii au scandat: "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!" , " Nouă ne pasă, nu vom sta acasă!" și "Corupția ucide!" De asemenea, pe unele pancarte se putea citi: "Nu grațiere, nu amnistie".

Protestarii urmează să pornească într-un marș din fața Prefecturii Maramureș până în Piața Millenium, fostul centru vechi al municipiului Baia Mare.

Potrivit echipajelor de jandarmerie și poliție prezente la protest, nu au fost incidente pe durata manifestării.

UPDATE ORA 18.55 Argeș: Protest la Pitești față de proiectele de ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale

Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică, la Pitești, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Mitingul autorizat s-a desfășurat în Piața ''Vasile Milea'' din centrul municipiului, în fața sediului Instituției Prefectului Argeș.

Manifestanții au scandat "În democrație, hoții stau la pușcărie" și "DNA să vină să vă ia" și au purtat pancarte cu mesaje precum "Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați".

Unii dintre inițiatorii mitingului, organizat prin intermediul rețelelor de socializare, a explicat că protestele sunt îndreptate împotriva unor inițiative legislative pe care cetățenii le consideră abuzive și nu au ca scop înlăturarea actualilor guvernanți de la putere.

UPDATE ORA 18.53 Sibiu: Aproape 3.000 de persoane la protestul față de proiectul legii grațierii

Aproape 3.000 de sibieni protestează în centrul orașului față de proiectul legii grațierii.

Majoritatea dintre cei prezenți nu sunt membri de partid. Protestul se desfășoară calm, fără incidente, manifestanții strigă lozinci anti PSD.

Primăria a autorizat acest protest pentru a se desfășura în intervalul 18,00-20,00 în Piața Mare din oraș și pe principala arteră pietonală.

UPDATE ORA 18.52 Peste 10.000 de protestatari — în marș spre Palatul Victoria

Protestatarii adunați duminică în Piața Universității, nemulțumiți de modificările care ar urma să fie aduse legislației penale, au plecat în marș spre Palatul Victoria.

Potrivit unor surse oficiale, numărul lor se ridică la aproximativ 10.000 de persoane.

Acestora li s-a alăturat și președintele Klaus Iohannis. El a mers o perioadă cu mulțimea, timp în care protestatarii strigau ''Iohannis e cu noi''. Ulterior, președintele s-a urcat în mașină, s-a deplasat pe bd. Magheru, după care a coborât din nou, a intrat în mulțimea de protestatari și i-a salutat.

Aproximativ 10.000 de persoane protestează în București față de proiectele de OUG privind grațierea și codurile penale

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău