Aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetație din nordul Spaniei

  • 20 Iunie 2022 16:04
Aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetație din nordul Spaniei

Aproximativ 1.000 de rezidenți din 12 sate situate în provincia Navarra din nordul Spaniei au fost obligați să își părăsească locuințele luni, în timp ce mai multe brigăzi de pompieri încercau să stingă incendiile de vegetație izbucnite în acea regiune, informează DPA, citat de AGERPRES.

Localnicii au fost găzduiți în adăposturi de urgență, a raportat cotidianul Noticias de Navarra, care citează informații transmise de autoritățile locale.

Situația s-a agravat din cauza vânturilor care și-au schimbat direcția în zona munților Sierra del Perdon și în Gallipienzo, la circa 20 de kilometri sud de capitala provinciei Navarra, orașul Pamplona.

Meteorologii prognozează că regimul termic urmează să se amelioreze treptat în perioada următoare, pe măsură ce actualul val de caniculă va scădea în intensitate, iar temperaturile vor coborî sub pragul de 30 de grade Celsius.

Cel mai grav focar de incendiu, situat în regiunea muntoasă Sierra de la Culebra din nord-vestul Spaniei, aproape de granița cu Portugalia, a fost stins, însă flăcările au devastat deja vegetația de pe 25.000 de hectare. Consecințele economice generate de incendii pentru această regiune slab populată sunt importante.

Valurile de caniculă devin tot mai frecvente și tot mai intense în Spania, având totodată tendința de a se produce mai devreme în decursul anului. Termometrele din Montoro, o localitate din provincia Andaluzia din sudul țării, au indicat temperatura record de 47,4 grade Celsius în luna august a anului trecut. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău