Apropiați ai lui Navalnîi, plasați în detenție în urma unor percheziții

  • 28 Ianuarie 2021 17:27
Apropiați ai lui Navalnîi, plasați în detenție în urma unor percheziții

Mai mulți apropiați ai opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi au fost plasați joi în detenție, înainte ca un tribunal să hotărască să-l mențină în arest pe principalul opozant al Kremlinului și cu trei zile înaintea unor manifestații prevăzute în întreaga țară, relatează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit sursei citate, aceste încarcerări au loc după o serie de percheziții care au vizat miercuri seara atât apartamente ale unor apropiați ai activistului anticorupție, un inamic jurat al Kremlinului, cât și sedii ale organizației sale, Fondul de luptă împotriva corupției (RBK):

Navalnîi este vizat, el însuși, în multiple dosare judiciare, după ce a revenit în Rusia, la 17 ianuarie.

Fratele opozantului, Oleg Navalnîi, și o stea în ascensiune în cadrul mișcării, Liubov Sobol, au fost plasați în detenție pe o perioadă de 48 de ore, cu privire la ”încălcarea normelor sanitare”, a anunțat pe Twitter mâna dreaptă a lui Aleksei navalnăi, Ivan Jdanov.

”Oleg Navalnîi tocmai a fost plasat în detenție timp de 48 de ore, la Departamentul Principal de Anchete de la Ministerul de Interne (...). Asta înseamnă că este suspect în acest dosar”, a scris pe Twitter Jdanov.

Avocatul lui Liubov Sobol, Vladimir Voronin, a denunțat pe Twitter ”un delir complet și un abitrariu”.

O activistă din cadrul grupului contestatar  Pussy Riot, Maria Alehina, a fost de asemenea plasată în detenție pe o perioadă de 48 de ore, din același motiv, a anunțat pe Instagram colega sa Nadejda Tolokonikova.

Anastasia Vasilieva, care conduce un sindicat al medicilor care legăturiîn parte cu Navalnîi, a fost de asemenea încarcerată 48 de ore, potrivit luiJdanov, la fel ca și alți colaboratori ai opozantului.

O înregistrare video a fost difuzată în presă și pe rețele de socializare în care Vasilieva apare cântând la pian, acasă, în timp ce anchetatori îi percheziționează apartamentul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău