NUMIRI ȘI DEMISII la Guvern | Un nou secretar general al Guvernului, noi secretari de stat la ministere și un nou șef la IGP

  • 19 Noiembrie 2019 15:21
NUMIRI ȘI DEMISII la Guvern | Un nou secretar general al Guvernului, noi secretari de stat la ministere și un nou șef la IGP

Cabinetul de miniștri, condus de Ion Chicu a eliberat astăzi din funcții mai mulți oficiali și a numit alții. De asemenea, a fost numit un nou șef la IGP.

Astfel, Inspectoratul General de Poliție (IGP) are un nou șef. Este vorba despre Vadim Cojocaru, care anterior a fost director-adjunct al centrului Național Anticorupție.

Candidatura acestuia a fost propusă de ministrul de Interne, Pavel Voicu, și aprobată de toți membrii Guvernului.

Fostul conducător al IGP, Gheorghe Balan, numit în funcție de fostul ministru de Interne Andrei Năstase, și-a depus demisia din funcția de șef-interimar al acestei instituții.

În același timp, secretar general al Guvernului a fost numită Liliana Iaconi, care a activat în cadrul Ministerului Finanțelor. La Ministerul Finanțelor au fost numit secretar general: Iuri Pașinschi.

La același minister au fost numiți secretari de stat: Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc. Ei au fost propuși de ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța. De la ministerul Finanțelor au fost eliberați din funcția de secretar de stat: Sergiu Luca, Dumitru Urdea și Viorelia Lazăr. Și la Ministerul Economiei și Infrastructurii au avut loc schimbări de cadre. În funcția de secretar de stat sunt numiți: Vitalie Tarlev, Mihail Lupașcu și Călin Negura. De la același minister au fost eliberați din funcție secretarii: Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru.

Noul Guvern a făcut schimbări și la ministerul Justiției. Noii secretari de stat votați de miniștri sunt: Radu Foltea și Eduard Serbenco. De la ministerul Justiției, au fost eliberați din funcție secretarii de stat: Veronica Mihailov-Moraru și Dmitri Rusu.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru funcțiile de secretari de stat au fost votați Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco.

La fel, din funcție a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie directorul general al Compania Națională de Asigurări în Medicină, Andrei Matei.

Secretarii de stat de la ministerul Educației: Valentina Chicu, Adrian Baluțel, Adrian Belei și Victoria Nagy Vajda au fost eliberați din funcții.

La ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului vor fi doi secretari de stat noi: Mihai Machidon și Tatiana Nistorică, iar cei trei secretari de stat numiți de Guvernul Sandu la acest minister au fost demiși.

Eugeniu Moraru de la Agenția Proprietății și-a depus demisia din funcție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău