Aprobat de Executiv. Angajatorul nu va mai fi obligat să plătească indemnizația de concediu cu cel puțin trei zile înainte de plecarea salariatului în concediu

  • 07 Martie 2023 13:32
Aprobat de Executiv. Angajatorul nu va mai fi obligat să plătească indemnizația de concediu cu cel puțin trei zile înainte de plecarea salariatului în concediu

Pachetul de dereglementare care aduce schimbări semnificative în domenii precum IT, digitalizare și comunicații electronice și care vizează raporturile de muncă și controlul de stat a activității de întreprinzător, a fost aprobat de Executiv.

Potrivit noilor reglementări, angajatorul nu va mai fi obligat să plătească indemnizația de concediu cu cel puțin trei zile înainte de plecarea salariatului în concediu. Indemnizația poate fi plătită la o altă dată agreată de comun acord, dar nu mai târziu de data achitării salariului pentru luna în care a fost acordat concediul, scrie Bizlaw.md.

Această modificare are scopul de a aduce un echilibru în drepturile și obligațiile angajatului și angajatorului.

În același timp, la angajare și angajarea periodică a persoanelor care urmează să lucreze în domeniul alimentației publice, examenul medical va putea fi efectuat la instituțiile medicale publice sau private, iar costurile vor fi acoperite din bugetul Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală.

Astfel, actul eliberat de instituția medicală va înlocui fișa medicală individuală sau ”pașaportul albastru medical”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău