Aprobarea Programului de cooperare cu FMI, până la sfârșitul lui octombrie, incertă. Premierul Filip nu știe nimic

  • 20 Octombrie 2016 22:15
Aprobarea Programului de cooperare cu FMI, până la sfârșitul lui octombrie, incertă. Premierul Filip nu știe nimic

Premierul Pavel Filip nu știe nimic despre o posibilă amanare a aprobării Programului de cooperare dintre Fondul Monetar Internațional și Guvernul de la Chișinău. Aprobarea programului era planificată pentru data de 19 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Directorilor FMI, la Washington însă nu ar mai fi posibilă pe parcursul acestei luni, precizează INFOTAG.

Solicitat de corespondentul INFOTAG dacă FMI ar fi luat o decizie privind amânarea aprobării Programului de colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, premierul Pavel Filip a răspuns cu o altă întrebare: „De unde aveți așa informații?”.

„Vă declar cu toată responsabilitatea că această informație nu corespunde realității”, a adăugat șeful Guvernului, fără a satisface curiozitatea reporterului cu privire la ședința Consiliului Directorilor FMI.

INFOTAG precizează că, în prima decadă a lunii octombrie, Guvernul de la Chișinău a expediat la Washington pachetul cu toate actele necesare, inclusiv un șir de legi importante, pentru ca la 19 octombrie Consiliul Directorilor FMI să aprobe Programul de cooperare cu Republica Moldova. Acest Program este prevăzut pe o perioadă de trei ani și presupune susținere financiară în valoare de 180 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău