Aprobare de urgență pentru vaccinul indian anti-COVID-19 Covovax (OMS)

  • 17 Decembrie 2021 18:21
Aprobare de urgență pentru vaccinul indian anti-COVID-19 Covovax (OMS)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a aprobat vineri vaccinul indian anti-COVID-19 Covovax, a anunțat organizația într-un comunicat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest vaccin ''este produs de Institutul Serum din India sub licență Novavax și face parte din portofoliul Covax (sistemul internațional de distribuție a vaccinurilor anti-Covid), ceea ce va contribui la creșterea eforturilor pentru vaccinarea mai multor persoane în țările cu venituri mici'', a subliniat OMS.

''Vaccinurile rămân una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva formelor grave și a deceselor cauzate de SARS-COV-2, în pofida apariției unor noi variante'', a subliniat dr. Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS.

Această omologare ''trebuie să faciliteze accesul țărilor sărace la vaccinuri, dintre care 41 încă nu au reușit să vaccineze 10% din populația lor, în timp ce 98% dintre țări încă nu au ajuns la 40%'', a subliniat ea, în timp ce OMS și-a stabilit acest obiectiv ca 40% din populația tuturor țărilor să fie vaccinată până la sfârșitul anului.

Acest vaccin necesită două doze și poate fi păstrat la temperaturi de 2 până la 8°C, ca în frigiderele obișnuite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău