Aproape un sfert din numărul turiștilor cazați în R.Moldova au fost români

  • 15 August 2017 21:43
Aproape un sfert din numărul turiștilor cazați în R.Moldova au fost români

În prima jumătate a anului, hotelurile și celelalte structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare au găzduit 134,3 mii de turiști. Mai mult de jumătate dintre aceștia, adică 69,6 mii au fost turiști moldoveni. în același timp, numărul străinilor care s-au cazat a ajuns la 64,7 mii. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a majorat cu 7,5% numărul de turiști care s-au cazat în hoteluri, moteluri, pensiuni, tabere de vacanță etc.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), a crescut numărul celor care au ales hoteluri și moteluri cu 14,2%, cămine pentru vizitatori (+8,6%), tabere de vacanță pentru elevi (+6,3%), structuri de întremare (+1,2%), notează BizLaw.

În același timp, numărul de turiști cazați la pensiuni turistice și agroturistice s-a micșorat semnificativ și s-a redus  cu aproape 45 la sută.

Datele statistice arată că turiștii străini s-au cazat la hotelurile din Moldova, în mediu, pentru o perioadă de 3 zile, pe când cei moldoveni au ales să stea mai mult de 7 zile.

Cei mai mulți turiști străini cazați la structurile de primire turistică au fost din România, aproape un sfert din numărul total. Pe locul doi au fost oaspeții din Ucraina, adică 13,3% din numărul total. Numărul turiștilor din Federația Rusă și Statele Unite ale Americii au deținut 9 și respectiv 7,1%. 

Aproape un sfert din numărul turiștilor cazați în R.Moldova au fost români

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău