Aproape un milion de catalani au participat la un miting în favoarea independenței față de Spania, cu ocazia Zilei regiunii

  • 12 Septembrie 2018 09:07
Aproape un milion de catalani au participat la un miting în favoarea independenței față de Spania, cu ocazia Zilei regiunii

Aproape un milion de catalani au participat la Barcelona la un miting în favoarea independenței față de Spania, cu ocazia Zilei regiunii. Secesioniștii au cerut recunoașterea referendumului ilegal de anul trecut și eliberarea celor care au organizat consultarea și au declarat independența regiunii. Liderul catalan, Quim Torra, a încurajat, încă de acum o săptămână, mobilizarea masivă a separatiștilor.

Ziua regiunii Catalonia a fost, din anul 2012 încoace, un pretext pentru a forța ruperea de Spania. Niciunul din guvernele spaniole nu a negociat apartenența teritorială.

Actualul guvern socialist, condus de Pedro Sanchez, a lansat ideea unei consultări pentru o autonomie mai mare a Cataloniei, dar în niciun caz de independență, și a reactivat comisiile bilaterale de colaborare între Madrid și Barcelona.

Menționăm că deputații pro-independență dețin majoritatea în parlamentul regional catalan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău