Aproape o mie de furturi din buzunare în transportul public

  • 08 Decembrie 2016 17:38
Aproape o mie de furturi din buzunare în transportul public

Aproape o mie de furturi din buzunare au fost comise de la începutul acestui an în transportul public din capitală. Cele mai multe dintre acestea, peste 70%, au avut loc în microbuze, iar restul în troleibuze și mai puțin în autobuze. De regulă, hoții  sustrag telefoanele mobile și portmonee, transmite IPN.

Direcția de poliție a capitalei menționează că cele mai multe cazuri de furt  au avut loc în microbuzele de pe rutele 103,171,191,121,116 și 166. Oamenii legii au desfășurat mai multe acțiuni de atenționare și informare a șoferilor de microbuz cum să acționeze pentru a evita tentativele de furt.

Și pasagerii sunt chemați să dea dovadă de prudență în transportul public. Atunci când așteaptă transportul public la stație, li se recomandă să atragă atenția la persoanele din preajmă care au un comportament suspect. Banii pentru călătorie urmează a fi pregătiți din timp, până la urcarea în transport.

Pasagerilor li se recomandă să evite cititul în timpul călătoriei și să nu păstreze banii sau alte bunuri în buzunarele din spate. Gențile, bagajele urmează a fi ținute astfel încât să le vadă. Oamenii legii atenționează că majoritatea hoților de buzunare sunt îmbrăcați elegant și pot avea vârste diferite.

Persoanele care au devenit victima unui hoț de buzunare sunt îndemnate să apeleze de urgență serviciul specializat 902.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Mon
26
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău