Aproape jumătate dintre germani doresc să poarte măști sanitare și după terminarea pandemiei (sondaj)

  • 02 Iunie 2021 10:00
Aproape jumătate dintre germani doresc să poarte măști sanitare și după terminarea pandemiei (sondaj)

Aproape jumătate dintre germani s-au exprimat în favoarea purtării măștilor sanitare și după terminarea pandemiei pentru a se proteja astfel de boli, potrivit unui sondaj dat publicității miercuri, informează DPA.

Dintre cele circa 5.000 de persoane chestionate de institutul de cercetări de piață Civey în cadrul unui sondaj comandat de publicația Augsburger Allgemeine, 44,7% s-au pronunțat în favoarea continuării purtării măștilor sanitare, în timp ce 41,9% au spus că ar prefera să renunțe la acoperirea gurii și a nasului. Restul participanților au fost indeciși.

Măsurile aplicate pentru restrângerea transmiterii noului coronavirus, cum ar fi purtarea măștilor, respectarea distanțării fizice și spălarea frecventă a mâinilor, au dus la o reducere semnificativă a altor boli.

Reducerea a fost îndeosebi vizibilă în ceea ce privește alte boli transmise prin picături de salivă, așa cum se întâmplă și în cazul noului coronavirus.

Anul trecut s-a înregistrat doar aproximativ o treime din numărul cazurilor de norovirus raportate în 2019.

Sezonul gripal aproape că nu și-a făcut simțită prezența în perioada 2020-2021.

Chiar la începutul anului 2020, sezonul gripal s-a terminat mai devreme decât în mod obișnuit, fapt atribuit măsurilor luate pentru stoparea noului coronavirus.

Vârsta pare să aibă un anumit rol în dorința oamenilor de a purta în continuare măști sanitare după terminarea pandemiei, 54,1% dintre persoanele de peste 65 de ani declarându-se în favoarea acestei măsuri, potrivit sondajului.

În grupa de vârstă 18-29 de ani, 50,5% s-au pronunțat împotriva continuării purtării măștilor în viața de zi cu zi.

Un procent de 41,2% dintre bărbați au spus că sunt de acord cu purtarea măștilor, în timp ce în rândul femeilor acest procent a fost de 48,2%.

În schimb, 46,7% dintre bărbați au respins ideea de a purta măști după terminarea pandemiei, în timp ce doar 37,3% dintre femei s-au pronunțat împotrivă. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău