Aproape jumătate din sistemul energetic ucrainean, scos din funcțiune de atacurile rusești; Ucraina cere ajutorul UE

  • 18 Noiembrie 2022 18:34
Aproape jumătate din sistemul energetic ucrainean, scos din funcțiune de atacurile rusești; Ucraina cere ajutorul UE

Aproape jumătate din infrastructurile energetice ale Ucrainei sunt scoase din funcțiune în urma seriilor de atacuri aeriene desfășurate de Rusia de la începutul lunii octombrie, a declarat vineri premierul ucrainean Denis Șmigal, relatează AGERPRES.

„Rusia își continuă atacurile cu rachete asupra infrastructurii civile esențiale a Ucrainei, luptând contra populației civile și privând-o de lumină, apă, încălzire și comunicații în timpul iernii'', a spus Șmigal în timpul unei conferințe comune de presă la Kiev cu vice-președintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

„Aproape jumătate din sistemul nostru energetic a fost scos din funcțiune'', a precizat el.

Premierul ucrainean a cerut astfel Uniunii Europene ''sprijin suplimentar'' energetic și financiar pentru ca Ucraina să facă față situației sale dificile, prin furnizarea de echipamente și fonduri pentru achiziția de gaze naturale și consolidarea sectorului său energetic.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi seară că în urma raidurilor rusești peste 10 milioane de persoane în continuare nu au electricitate, mai ales în regiunile Kiev, Odesa, Viniția și Sumî.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău