Aproape două treimi din membrii generației Z cred că se pot îmbogăți din criptomonede, arată un nou sondaj

  • 22 Noiembrie 2021 16:21
Aproape două treimi din membrii generației Z cred că se pot îmbogăți din criptomonede, arată un nou sondaj

Zilele acestea ar putea părea că emiterea de criptomonede creează noi milionari zilnic, mai ales în rândul celor cu curajul de a intra în lumea riscantă a monedelor digitale alternative, scrie Markets Insider, citat de hotnews.ro.

Cele mai faimoase din aceste criptomonede numite și „altcoins” - precum dogecoin sau moneda shiba inu - au produs randamente uimitoare în 2021 așa că nu este tocmai surprinzător că investitorii se înghesuie să le cumpere, visând că se vor îmbogăți rapid, scrie sursa citată.

Un studiu realizat recent de compania britanică Engine Insights arată că în special investitorii ce aparțin generației Z vor deveni milionari prin astfel de pariuri.

Aproape două treimi din cei care fac parte din generația Z și au participat la sondajul realizat de această firmă spun că cred că se pot îmbogăți prin investirea în criptomonede.

„Această generație are o mai mare acceptare a tuturor lucrurilor digitale așa că nu este surprinzător că s-ar simți mai confortabilă față de crypto”, afirmă Kathy Sheehan, vicepreședinte al Engine Insights.

„Această generație are numeroase îngrijorări față de datorii și finanțele personale. O congruență de factori, de la prețurile în creștere pe piața imobiliară la cele pentru o educație superioară ar putea fi de vină”, mai spune aceasta.

Faptul că inflația a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani a consolidat la rândul său atracția reprezentată de domeniul crypto pe măsură ce slăbirea banilor fiat a dominat titlurile din presă.

„Ei simt că totul este mai greu pentru ei din punct de vedere financiar decât a fost pentru generațiile anterioare”, explică Sheehan. „Adăugați la această atitudine un apetit mai ridicat pentru risc și nu este surprinzător că ei speră la un câștig sau randament rapid”, mai spune ea.

Ce este generația Z

Generația Z, un grup de aproximativ 72 de milioane de persoane născute în SUA între 1997 și 2012, este cea mai diversă din istoria Statelor Unite în ceea ce privește rasa, etnia și orientarea sexuală.

La modul general această generație se identifică drept progresistă, pro-guvern și activistă. Ea a crescut într-o perioadă de ample mișcări sociale în SUA precum cea feministă #MeToo și cea anti-rasism Black Lives Matter.

Studiul realizat de Engine Insights a descoperit de asemenea că dacă li s-ar oferi 2.000 de dolari pentru a-i investi, de trei ori mai mulți membri ai generației Z ar cumpăra active digitale comparativ cu generația boomerilor și au o probabilitate de două ori mai mare de a considera monedele digitale ca fiind „monede legitime”.

Piața crypto a fluctuat puternic anul acesta dar în general a fost pe creștere, depășind recent pragul de 3 trilioane de dolari în ceea ce privește capitalizarea de piață.

Prețul bitcoin a crescut cu aproximativ 100% de la începutul anului iar cel al ethereum cu 480%.

Însă marii câștigători au fost monedele-memă, prețul dogecoin crescând cu 4.835% de la începutul lui 2021 iar cel al criptomonedei shiba inu cu nu mai puțin de 63.490.000%.

Numeroși investitori individuali din SUA au folosit banii primiți ca ajutor de la guvernul american în timpul pandemiei pentru a cumpăra acțiuni și criptomonede, alimentând creșterile istorice înregistrate pe ambele piețe în această perioadă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău