Aproape două milioane de lei vor fi acordați fermierilor care au investit în afaceri

  • 09 Noiembrie 2016 21:08
Aproape două milioane de lei vor fi acordați fermierilor care au investit în afaceri

Aproape două milioane de lei vor fi acordați fermierilor care au aplicat la Programul Managementul Durabil al Terenurilor din cadrul proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), Apelul 4 . Este vorba de șase fermieri din Moldova care au investit în propriile afaceri, transmite IPN.

Cinci dintre aceștia au investit resurse financiare în achiziția semănătorilor „No-Till”, iar un beneficiar și-a orientat investiția spre construcția unui lac antierozional cu suprafața mai mică de un hectar.

Până în prezent, valoarea cumulativă a sumelor acordate fermierilor constituie circa 21 de milioane de lei. Valoarea medie a unui grant reprezintă peste 183 de mii de lei. Din totalul beneficiarilor, 32 au primit granturi în valoare de peste 300 de mii, iar un beneficiar a luat grantul minim de aproape 21 de mii de lei. Finanțările acoperă localități din toată țara, preponderent din Glodeni – 13 beneficiari, Fălești – 12, Râșcani, Sângerei, Briceni – câte 10.

Actualmente este în derulare Apelul 5 al Programului de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor. Dosarele pot fi depuse până la data de 15 decembrie 2016, la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău