Aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei ruse, potrivit comandantului armatei ucrainene

  • 22 August 2022 16:04
Aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei ruse, potrivit comandantului armatei ucrainene

Aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși în cele șase luni de invazie rusă, a anunțat luni comandantul armatei ucrainene, generalul Valerii Zalujnîi, citat de agenția Interfax-Ucraina, transmite AFP.

Copiii ucraineni au nevoie de o atenție particulară, întrucât tații lor au plecat pe front și ''se regăsesc probabil printre cei aproape de 9.000 de eroi care au fost uciși'', a spus în timpul unui forum desfășurat la Kiev generalul Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

Aceasta este una dintre extrem de rarele declarații ale responsabililor ucraineni despre pierderile militare suferite de Kiev în războiul lansat de Rusia pe 24 februarie.

Cea mai recentă declarație de acest fel îi aparținea președintelui Volodimir Zelenski și fusese făcută la jumătate lunii aprilie, când a afirmat că până atunci aproape 3.000 de militari ucraineni fuseseră uciși și alți circa 10.000 răniți de la începutul agresiunii ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău