Aproape 8000 de persoane au depus cereri pentru reexaminarea pensiei. Jumătate sunt din municipiul Chișinău

  • 08 Iulie 2020 18:40
Aproape 8000 de persoane au depus cereri pentru reexaminarea pensiei. Jumătate sunt din municipiul Chișinău

Cetățenii, care și-au stabilit pensia de la 1 ianuarie 1999 și au un stagiu de cotizare de cel puțin 10 ani, au dreptul la reexaminarea pensiei. Directoarea Casei Naționale de Asigurări Sociale, Elena Țîbîrnă, a precizat că pentru a obține acest drept este nevoie de a depune o cerere la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, anexând buletinul de identitate și carnetul de muncă. Jumătate din persoanele eligibile au depus, deja, cerere.

Persoanele care doresc să beneficieze de pensia reexaminată, începând cu 1 august, cererea se depune până la data de 31 iulie, curent. În caz că persoana nu reușește din varii motive să depună solicitarea pentru reexaminarea în luna iulie aceasta o poate face și în lunile următoare. Conform calculelor estimative, sunt identificate 13 575 de persoane care sunt eligibile pentru a obține dreptul la reexaminarea pensiei. Până la data de astăzi, au fost depuse cereri de circa 7889 de cetățeni, practic jumătate din persoanele eligibile. 50% din cele depuse sunt depuse de către cetățenii din municipiul Chișinău.  

Pentru a evita aglomerările, oficiile teritoriale ale Casei Naționale de Asigurări Sociale vor activa, inclusiv, în zilele de sâmbătă, 11 iulie și 18 iulie, începând cu ora 07.00 până la 16.00. În aceste zile vor fi deserviți doar beneficiarii care solicită reexaminarea pensiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău