Aproape 400 de persoane au fost reținute la protestele din Belarus

  • 30 Noiembrie 2020 09:11
Aproape 400 de persoane au fost reținute la protestele din Belarus

Aproape 400 de persoane au fost reținute, duminică, în timpul acțiunilor de protest desfășurate la Minsk și în alte orașe din Republica Belarus - transmite organizația pentru drepturile omului "Viasna".

Potrivit redacției belaruse a postului Europa Liberă, printre cei reținuți de forțele de ordine se numără Dmitri Kruk, un cunoscut economist și membru al Consiliului de Coordonare al opoziției, avocatul Olga Smolianka, director al Centrului pentru Transformare Juridică din Belarus, precum și doi jurnaliști de la ziarul "Brest", Stanislav Korșunov și Maksim Hlebeț.

În timpul operațiunilor de dispersare a manifestanților, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și grenate asurzitoare. Acțiunile de protest de la Minsk și din alte orașe din Belarus sunt organizate în fiecare duminică, protestatarii fiind nemulțumiți de rezultatele alegerilor, care, potrivit Comisiei Electorale Centrale, au fost câștigate de Aleksandr Lukașenko, aflat în fruntea țării de la mijlocul anilor '90. La protestul din 22 noiembrie, poliția a reținut cel puțin 300 de manifestanți.

Pentru a evita rețineri în masă, opoziția a decis să organizeze mici adunări în cartiere în locul unui mare marș care avea loc de obicei în centrul Minskului. Astfel, în cursul zilei de duminică, zeci de adunări au fost înregistrate în diferite cartiere ale capitalei și ale altor orașe din Belarus.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău