Aproape 300 de copii din R. Moldova și România au participat la Cupa internațională Delta Dunării la înot

  • 27 August 2023 16:07
Aproape 300 de copii din R. Moldova și România au participat la Cupa internațională Delta Dunării la înot

Aproape 300 de copii și tineri din România și Republica Moldova au participat, sâmbătă și duminică, la Cupa internațională Delta Dunării la înot, organizată de clubul sportiv Natantibus în cadrul proiectului „Pe valul albastru”, sprijinit financiar de Consiliul Județean (CJ) Tulcea, transmite Agerpres.

Printre obiectivele proiectului s-au aflat promovarea unui stil de viață sănătos prin activități fizice și valorificarea aptitudinilor individuale în sistem organizat de pregătire, competiție, pentru ameliorarea rezultatelor sportive.

„Nu ne așteptam la o priză atât de mare la nivelul sportivilor din natație, Tulcea fiind un oraș mic pe harta înotului, dar se pare că am început să luăm o oarecare amploare. Avem 290 de copii din Slatina, Chișinău, Tuzla, Medgidia, Constanța, Pitești, Galați și Focșani. Targetul a fost depășirea cronometrului”, a declarat, pentru Agerpres, președintele clubului Natantibus, Sorin Bălan.

Toți sportivii care au urcat pe blockstarturi au primit premii pentru participare, iar cei mai buni dintre ei au câștigat și diplome, medalii și cupe de campioni.

„Mi-a plăcut concursul, a fost foarte aglomerat. Ieri (sâmbătă, n.r.), am luat două premii de locul I, iar cel mai greu a fost la ștafeta cluburilor, pentru că au fost mulți participanți bine pregătiți. Îmi place înotul pentru că e un sport care lucrează toți mușchii și trebuie să fii foarte concentrat”, a afirmat Cristian Zburlea, în vârstă de 11 ani, membru al clubului Atena Sport din Constanța.

De altfel, clubul constănțean a fost premiat și pentru cele mai multe premii câștigate. 

„A fost un competiție bună de început de sezon în care am apucat să verificăm evoluția copiilor după o vară presărată de concursuri și de vacanțe. Este o bornă bună de început pentru pregătirea a ceea ce urmează, campionate naționale, majoritatea desfășurându-se la finele toamnei sau începutul iernii", a menționat administratorul clubului de înot Atena Sport, Florin Cristian Nicola. 

Tulcea a fost reprezentată de aproape 70 de copii și tineri. 

„Competiția a fost un test pentru mine și sunt fericit de rezultatele mele. A fost un exercițiu de autodepășire. Am luat sâmbătă două premii din două curse, iar timpii au fost mai buni decât mă așteptam”, a declarat Vladimir Romaniuc, membru al clubului Natantibus Tulcea.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău