Aproape 200 de morți în India și Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren (nou bilanț)

  • 21 Octombrie 2021 19:30
Aproape 200 de morți în India și Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren (nou bilanț)

Aproape 200 de persoane și-au pierdut viața în urma mai multor zile de inundații masive și alunecări de teren devastatoare în India și Nepal, familii întregi fiind îngropate sub pământ în casele lor, au anunțat joi autoritățile, în timp ploi abundente sunt așteptate în continuare, relatează AFP.

Bilanțul oficial al morților a crescut joi la 88 în Nepal și 102 în India.

Condițiile meteorologice din ce în ce mai imprevizibile și extreme, care au afectat sudul Asiei în ultimii ani, sunt cauzate de schimbările climatice și exacerbate, între altele, de defrișări și construcția de baraje, susțin experții.

Cel puțin 88 de persoane și-au pierdut viața în Nepal, între care o familie de șase persoane cu trei copii, a cărei casă a fost distrusă de o alunecare bruscă de teren.

În India, statul himalayan Uttarakhand a confirmat joi decesul a 55 de persoane, între care cinci membri ai aceleiași familii care au prinși sub pământ în timp ce se aflau în casă.

Multe poduri și drumuri au fost avariate și multe orașe au fost izolate de lume. Armata a fost chemată să ajute la deblocarea drumurilor și să ajungă la mii de oameni rămași izolați.

Secretarul de stat pentru catastrofe naturale din Uttarakhand, S. Murugeshan, a declarat că numărul morților ar putea crește în condițiile în care numeroase persoane sunt încă date dispărute, între care 20 de turiști care se aflau în drumeție pe un ghețar.

Crucea Roșie, ale cărei echipe ajută la operațiunile de salvare în cele două țări, a avertizat persoanele care trăiesc în aval în legătură cu noi amenințări din cauza creșterii apelor în urma inundațiilor și a alunecărilor de teren.

"Populațiile din Nepal și India sunt prinse între pandemie și agravarea catastrofelor naturale, ceea ce are un impact puternic asupra a milioane de vieți și a mijloacelor de trai", a spus organizația.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău