Aproape 2 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de COVID-19 de lungă durată

  • 02 Iunie 2022 10:42
Aproape 2 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de COVID-19 de lungă durată

Aproximativ 2 milioane de persoane din Marea Britanie suferă încă de simptomele noului coronavirus și după mai mult de patru săptămâni de la infectare, potrivit unui studiu asupra "long COVID", publicat miercuri de Oficiul Național de Statistici (ONS), relatează AFP, citat de AGERPRES.

Potrivit studiului ONS, 376.000 dintre aceste persoane prezintă aceste simptome chiar și după doi ani.

Simptomele persistente, mai ales oboseală, dificultăți de respirație, tuse și dureri musculare, au afectat desfășurarea activităților cotidiene la 1,4 milioane de persoane (71%), în timp ce 398.000 dintre persoanele contagiate (20%) au declarat că realizarea activităților lor de zi cu zi a fost "puternic limitată", notează ONS.

Persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, femeile, persoanele care trăiesc în zonele mai puțin favorizate sau care lucrează în sistemul sanitar sau în educație sunt cele care au semnalat că suferă de "Covid de lungă durată".

Aceste cifre se bazează pe declarații colectate din rândul unui eșantion reprezentativ de persoane pe parcursul a doi ani trăind în gospodării private și care au participat timp de patru săptămâni la un sondaj care s-a încheiat pe 1 mai.

Marea Britanie este una dintre țările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronavirus cu un bilanț de aproximativ 180.000 de decese.

Deși restricțiile anti-COVID-19 au fost ridicate în totalitate, țara continuă să înregistreze săptămânal peste un milion de contagieri, potrivit estimărilor ONS.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău