Aproape 17.000 de bărbați din Rusia au plecat în Finlanda în weekend-ul trecut

  • 27 Septembrie 2022 10:50
Aproape 17.000 de bărbați din Rusia au plecat în Finlanda în weekend-ul trecut

În perioada 24-25 septembrie, în jur de 17.000 de bărbați ruși au trecut granița dintre Rusia și Finlanda, au declarat autoritățile finlandeze, ceea ce înseamnă cu 80% mai mult, față de săptămâna precedentă,m, scrie Rador.

În Kuusamo, patru cetățeni ruși au încercat să treacă ilegal granița prin pădure, după ce au fost reținuți, ei au solicitat azil, potrivit publicației ”Fontanka”, care apare la Sankt Petersburg. Traficul de la frontieră s-a stabilizat luni, dar a rămas mai aglomerat față de ​​săptămânile precedente, relatează Reuters, care citează declarațiile unui angajat al Serviciului de frontieră finlandez, Taneli Repo.

De teama ca Finlanda să nu devină o zonă de tranzit pentru cetățenii ruși care fug de mobilizare, Guvernul finlandez a anunțat pe 23 septembrie că ar putea impune, în zilele următoare, o interdicție de intrare pentru absolut toți cetățenii ruși care doresc să treacă granița, având chiar și vize Schengen și vize turistice. Se presupune că vor fi făcute excepții doar pentru cei care călătoresc în Finlanda pentru a-și vizita rudele, pentru a studia sau pentru a munci.

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în țară a populației pentru a participa la războiul din Ucraina și a semnat un decret în acest sens. Președintele a numit mobiliarea parțială, dar în punctul 7 al decretului amploarea mobilizării nu este limitată sub nicio formă. După anunțul mobilizării în Rusia, mii de oameni au decis să părăsească țara - costul biletelor de avion din Rusia a crescut foarte mult și s-au creat ambuteiaje de zeci de kilometri la granițele terestre.

În primele trei zile, peste 4.600 de vehicule au trecut doar granița dintre Rusia și Georgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău