Aproape 1.500 de cetățeni ucraineni sunt angajați oficial în câmpul muncii din Republica Moldova

  • 08 August 12:55
Aproape 1.500 de cetățeni ucraineni sunt angajați oficial în câmpul muncii din Republica Moldova

Programator, inginer, medic, educator sau cusător – acestea sunt câteva dintre profesiile pe care le exercită cei peste 1470 de cetățeni ucraineni angajați în câmpul muncii în Republica Moldova de la începutul situației excepționale, transmite IPN.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, majoritatea persoanelor angajate sunt femei – puțin peste 1.000. Teritorial, cei mai mulți ucraineni și-au găsit de muncă în municipiul Chișinău, urmat la o mare diferență de UTA Găgăuzia și Bălți,

De la începutul anului curent, și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 122 angajatori. Ei au declarat peste 1600 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

ANOFM oferă gratuit cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare. Angajatorii care au luat la muncă cetățeni din Ucraina au obligația de a notifica ANOFM în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Wed
21
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău