Aproape 150 de participanți s-au înregistrat la Concursul de colinde și urături, lansat de Parlament

  • 15 Decembrie 2021 09:10
Aproape 150 de participanți s-au înregistrat la Concursul de colinde și urături, lansat de Parlament

Aproape 150 de colective, soliști de diferite vârste s-au înregistrat la cea de-a doua ediție a Concursului de colinde și urături, lansat online de Parlament, în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Pentru ediția din acest an s-au înscris participanți originari din toate regiunile țării, dar și din diasporă, inclusiv din România, Grecia, Portugalia, Elveția, etc. În premieră, participanții din Comrat au prezentat un colind și obiceiuri de iarnă în limba bulgară, iar Parohul Bisericii cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului”, din Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, Ioan Rusu, s-a adresat cu un mesaj de felicitare către toții creștinii.

De astăzi, mesajele video ale participanților sunt plasate pe pagina de Facebook a Parlamentului. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 21 decembrie, în baza vizualizărilor acumulate până pe 20 decembrie, ora 17:00. Totodată, acestea vor răsuna și în holul instituției parlamentare.

La finalul concursului, vor fi premiate primele trei video-uri, în cadrul a două categorii (copii și maturi), care vor acumula cele mai multe vizualizări pe pagina de Facebook. Câștigătorii vor primi Certificate de învingător.

La concurs s-au înscris ansambluri etno-folclorice, formații, studiouri muzical-corale de copii, grupuri de colindători, inclusiv soliști de diferite vârste. Dintre aceștia, 102 participanți sunt la categoria copii și adolescenți, iar 46 la categoria maturi.

La I ediție a concursului, care a avut loc în perioada lunii decembrie 2020, au participat 51 de colective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
3,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău