Aproape 150 de cazuri de rujeolă confirmate

  • 22 August 2018 08:00
Aproape 150 de cazuri de rujeolă confirmate

De la începutul anului și până acum, în Republica Moldova au fost înregistrate 142 de cazuri de rujeolă confirmate prin teste de laborator și 63 suspecte.

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în luna august. Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești, transmite IPN.

Agenția Națională de Sănătate Publică a creat o rubrică specială pe ansp.md pentru a actualiza zilnic datele despre rujeolă în contextul codului portocaliu de intensificare a măsurilor de prevenire a răspândirii rujeolei, anunțat la 20 august.

Maladia se răspândește foarte rapid. Focarul a izbucnit la începutul lunii august, după ce un copil din Ceadâr Lunga, întors infectat dintr-o vizită din Ucraina, s-a aflat în perioada de incubație la tabăra de odihnă din satul Morenii Noi, Ungheni, cu aproape o sută de persoane, majoritatea din raioanele de sud ale țării.

Măsurile care vor fi întreprinse în perioada imediat următoare în scopul prevenirii răspândirii infecției sunt vaccinarea copiilor și adulților care nu au beneficiat de vaccin. Lucrătorii medicali au sarcina ca, până pe 1 septembrie, să evalueze statutul vaccinal al tuturor copiilor, să depisteze copiii care nu au fost vaccinați și să poarte discuții cu părinții pentru a-i convinge să-i vaccineze. Copiii nevaccinați ar putea să nu fie admiși în procesul educațional. Autoritățile spun că metoda cea mai sigură de protecție împotriva rujeolei este vaccinarea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău