Aproape 1.180 de imobile de locuit au fost distruse de armata rusă, susține primarul din Harkiv

  • 28 Martie 2022 18:41
Aproape 1.180 de imobile de locuit au fost distruse de armata rusă, susține primarul din Harkiv

Aproape 1.180 de clădiri de locuit cu mai multe etaje din orașul Harkiv din estul Ucrainei au fost distruse în săptămânile de atacuri ruse aeriene și terestre, a declarat luni primarul Ihor Terehov, relatează dpa, potrivit Agerpres.

În plus, peste 50 de grădinițe, aproape 70 de școli și 15 spitale au fost distruse, a mai spus primarul din Harkiv, potrivit agenției de știri ucrainene UNIAN.


Foto: (c) Thomas Peter/REUTERS



În termen de 24 de ore, trupele ruse au bombardat Harkivul de aproape 60 de ori cu obuze de artilerie și mortier, a spus el.

Harkivul avea aproape 1,5 milioane de locuitori înainte să înceapă războiul și este al doilea cel mai mare oraș ucrainean după Kiev.

 


Foto: (c) Vitalii Hnidyi/REUTERS



Potrivit lui Terehov, locuitorii caselor bombardate sunt cazați în școlile rămase, în grădinițe, precum și în subsoluri și stații subterane.


În pofida atacurilor, supermarket-urile din oraș rămân deschise și toate alimentele necesare sunt disponibile, a spus el.

Harkivul este de asemenea aprovizionat cu ajutor umanitar din alte orașe, dar și cu un transport de medicamente de 880.000 de dolari care a ajuns din SUA.

"Harkiv este un oraș vorbitor de limbă rusă", îl citează Ukrainska Pravda pe Terehov într-un articol separat. El a spus că mulți locuitori au prieteni și rude în Rusia.

 


Foto: (c) Thomas Peter/REUTERS



"Oamenii nu și-ar fi putut imagina nici în cele mai negre vise că Rusia va ataca Ucraina și Harkivul", a mai spus Terehov, potrivit sursei citate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău