Aproape 100 de tineri au devenit specialiști în domeniul securității frontierei

  • 15 Iunie 2018 14:32
Aproape 100 de tineri au devenit specialiști în domeniul securității frontierei

Aproape 100 de tineri specialiști pregătiți la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei și-au primit astăzi insignele de absolvent. Este a zecea promoție de la înființarea instituției de învățământ.

Premierul Pavel Filip a remarcat în cadrul ceremoniei contribuția Poliției de Frontieră la obținerea regimului liberalizat de vize cu UE, acum patru ani. Un alt proiect important la care își aduc contribuția polițiștii de frontieră este deschiderea punctelor de control comun moldo-ucrainean, fapt ce a permis preluarea, pentru prima dată de la independență, a controlului pe segmentul transnistrean. 

Pentru aportul la dezvoltarea instituției și cu prilejul aniversării a 26-a de la crearea Poliției de Frontieră, premierul a oferit nouă diplome ale Guvernului angajaților cu merite deosebite în activitate.

Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei este unica instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova care pregătește specialiști calificați în domeniul supravegherii și controlului frontierei de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău