Apple vrea să majoreze cu 20% producția noului model de iPhone

  • 14 Iulie 2021 10:31
Apple vrea să majoreze cu 20% producția noului model de iPhone

Grupul american Apple Inc. a cerut furnizorilor să îi asambleze până la 90 de milioane de exemplare din următoarea generație de telefoane iPhone în acest an, o majorare semnificativă a producției față de 2020, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

În ultimii ani, Apple a menținut la 75 de milioane de unități comenzile inițiale de telefoane iPhone, pentru care o nouă generație este lansată pe piață în toamna fiecărui an. Majorarea producției pentru modelul din 2021 sugerează că Apple se așteaptă la o cerere crescută pentru primul iPhone lansat după campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Potrivit surselor, viitorul telefon iPhone 12 va avea un procesor mai performant, la fel ca și o cameră și un display îmbunătățit. Apple intenționează să îmbunătățească toate modelele actuale, atât versiunile obișnuite de 5,4 și 6,1 inchi cât și modelele Pro de 6,1 și 6,7 inchi. Toate aceste telefoane, care intern poartă numele de cod D16, D17, D63 și D64, ar urma să fie dezvăluite în septembrie, mai devreme decât anul trecut când au fost lansate în octombrie, grație revenirii lanțurilor de aprovizionare.

Cel puțin una din noile versiuni de iPhone va avea un display de tip LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), o tehnologie utilizată de mai mulți ani la Apple Watch, ceea ce permite ecranului să fie mai lent în anumite situații pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Producătorii Oppo, OnePlus și Samsung Electronics Co. au deja ecrane LTPO pentru principalele lor telefoane.

Potrivit surselor, firma chineză Luxshare Precision Industry Co. ar urma să aibă un rol mai mare în acest an după ce a preluat facilitățile de asamblare a telefoanelor iPhone de la Wistron Corp. Grupul Hon Hai Precision Industry Co. va fi responsabil pentru cea mai mare parte din producția modelului de 6,7 inchi Pro Max și va împărți producția modelului 6,1 inchi Pro cu Luxshare, iar în cazul modelului de bază iPhone cu Pegatron Corp. Acesta din urmă va produce toate modelele de 5,4 inchi.

Pe lângă noile telefoane iPhone, Apple pregătește de asemenea și alte produse pentru lansare la finele acestui an, inclusiv noi laptopuri MacBook Pro cu cipuri concepute de Apple, noi modele de iPad mini și iPad precum și ceasuri Apple Watch cu un display îmbunătățit.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău