Apple va începe din mai să plătească amenda de 13 miliarde de euro

  • 25 Aprilie 2018 13:42
Apple va începe din mai să plătească amenda de 13 miliarde de euro

Începând din luna mai, firma Apple va începe să plătească amenda impusă de Autoritatea Europeană Antitrust în august 2016 pentru a rambursa Irlandei suma de 15,4 miliarde dolari ca o acoperire a taxelor prea mici din trecut.

Banii vor fi virați într-un cont escrow, iar ministrul de finanțe, Pascal Donohoe, asigură că, până la sfârșitul lunii septembrie, va fi plătită întreaga sumă . „Este cel mai mare fond de recuperare de acest gen creat vreodată și, din cauza complexității sale, este de datoria noastră să respectăm normele UE privind achizițiile publice. A fost nevoie de ceva timp pentru a ajunge la acest moment“, a conchis ministrul. Pe scurt, o poveste ce pare să se terminea exact la doi ani după anunțarea sancțiunii.

Au trecut 19 luni de la data când Comisia Europeană a anunțat amenda cu nouă zerouri împotriva companiei Apple. Este cea mai mare cifră care a fost cerută vreodată unei companii pentru a rambursa unui stat european impozitele restante, în acest caz, statul în cauză fiind Irlanda. Țara trebuie să încaseze 13 miliarde de euro, o sumă forfetară, ce reprezintă impozitul pe profiturile obținute din 2003 până în 2014 și care nu au fost plătite din cauza unui sistem de rate avantajos, încurajat de același Dublin.

Articol de Michela Rovelli

Traducerea: Cătălina Păunel

Sursa: Rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău