Apple TV+, cel mai recent ''nou-născut'' în universul streaming-ului

  • 01 Noiembrie 2019 12:04
Apple TV+, cel mai recent ''nou-născut'' în universul streaming-ului

După muzică, jocuri video, instrumente de plăți și știri, Apple lansează vineri o platformă de streaming de seriale, emisiuni și filme pentru a crea un ecosistem complet de conținut și servicii, informează AFP, preluat de Agerpres.

Apple TV+ se lansează vineri în o sută de țări și propune programe originale la preț redus - cel mai mic din sector: 4,99 dolari pe lună, la jumătate față de Netflix - pentru întreaga familie.

Apple nu poate rivaliza cu cataloagele pionierilor pieței (Netflix, Hulu...) sau următorii sosiți (Disney, HBO...). Prin urmare, se impune prin alte argumente, cum ar fi prețul, derizoriu pentru clienții săi dispuși să cheltuiască sute de dolari pentru un nou smartphone la fiecare doi sau trei ani.

Un abonament cu valabilitate de un an va fi, de asemenea, oferit ca bonus pentru orice achiziție de iPhone, iPad sau Mac.

Apple TV+ se poziționează ca serviciu bonus, în același mod în care liderul comerțului online, Amazon, include platforma de streaming în abonamentul său premium (Prime) la 8,99 dolari, care include diverse servicii, inclusiv livrare rapidă și gratuită.

Pentru gigantul american de tehnologie este vorba în primul rând de diversificarea și ruperea dependenței sale de iPhone.

Cu Apple Music, Apple Arcade, Apple News+, Apple Card și Apple Pay, grupul are o ofertă combinată, care ar trebui să-i încurajeze pe adepții săi să rămână în universul său, atât pentru dispozitivele sale, cât și pentru serviciile utilizate în viața de zi cu zi (plăți, divertisment și altele).

Oprah, Snoopy și Spielberg

Nu înseamnă însă că această companie din orașul californian Cupertino se lansează ca o diletantă în lupta streaming-ului. "Apple are posibilitatea de a aduce 100 de milioane de consumatori pe serviciul său de streaming în următorii trei-patru ani", estimează analistul Dan Ives într-o notă pentru investitori. Firma sa, Wedbush, consideră că marca dispune de o bază de 1,4 miliarde de utilizatori activi pe dispozitive echipate cu iOS.

Pe lângă prețul redus, noua platformă se bazează pe programe originale și pe o serie de vedete.

Reese Witherspoon și Jennifer Aniston dau replica în ''The Morning Show'', Oprah Winfrey găzduiește un nouă emisiune, iar Jason Momoa (''Aquaman'', ''Game of Thrones'') joacă în ''See'', o serie despre un trib ai cărui copii au darul vederii în timp ce restul umanității a devenit oarbă.

Pentru copii, Apple a inclus ''Helpsters'', o serie realizată de creatorii ''Sesame Street'', precum și noi episoade din ''Snoopy''.

În timpul prezentării noului serviciu, Tim Cook, șeful grupului, a promis că va adăuga noi producții originale în fiecare lună. Este vorba mai ales de două serii originale de Steven Spielberg, de o serie produsă de baschetbalistul NBA Kevin Durant și de câteva filme de autor.

Războiul este în toi

Platforma are ''o listă convingătoare de programe noi'', explică Dan Ives, care estimează că această companie ''va dedica șase miliarde de dolari pe an pentru seriale și filme originale pentru a-și consolida obiectivele în domeniul streaming-ului''. În cazul Netflix este vorba de 15 miliarde de dolari.

Apple deschide balul în cel de-al doilea sezon al războiului streaming-ului. Până acum, Netflix, Hulu și Amazon Prime Video se puteau concentra liniștiți pe strategia lor de a seduce clienții televiziunii cu plată. Cu toate acestea, patru concurenți importanți vor intra în arenă în următoarele luni: Disney+, pe 12 noiembrie (în America de Nord, pentru început), iar în primăvara anului 2020 Peacock (NBCUniversal) și HBO Max (WarnerMedia).

"După un timp, platformele vor fi nevoite să crească prețurile sau să își micșoreze cheltuielile în cazul în care nu au alte activități, cum e cazul Amazon sau Apple", a remarcat Brahm Eiley, președintele Convergence Research Group.

''Există și televiziunea tradițională, încă masivă, și 50 de servicii de streaming, asta doar în SUA'', a precizat Brahm Eiley. ''Deci nu toată lumea va reuși. Reconcilierile și eșecurile sunt inevitabile'', a adăugat el. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău