Apple înregistrează progrese în cadrul ''Proiectului Titan'', destinat tehnologiei pentru mașinile fără șofer (Reuters)

  • 22 Decembrie 2020 12:31
Apple înregistrează progrese în cadrul ''Proiectului Titan'', destinat tehnologiei pentru mașinile fără șofer (Reuters)

Compania americană Apple Inc înregistrează progrese în privința tehnologiei pentru mașinile fără șofer și are ca obiectiv să producă în 2024 un vehicul de pasageri echipat cu propria sa baterie inovativă, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, preluat de Agerpres.

Eforturile producătorului de iPhone-uri în domeniul conducerii autonome, cunoscute sub numele de "Proiectul Titan", au debutat în 2014, când firma a început să proiecteze de la zero propriul său vehicul. La un anumit moment, Apple a abandonat eforturile în domeniul tehnologiei pentru mașinile fără șofer pentru a se concentra pe software și și-a reevaluat obiectivele.

Doug Field, un veteran al Apple, care a lucrat la Tesla Inc, a revenit în 2018 să supervizeze "Proiectul Titan" și a concediat anul trecut 190 de persoane din echipa care se ocupa de tehnologia pentru mașinile fără șofer.

De atunci, Apple a înregistrat suficiente progrese și acum vrea să producă un vehicul pentru consumatori, susțin sursele. Obiectivul Apple de a produce un vehicul pentru publicul larg contrastează cu planurile rivalelor, cum ar fi Waymo, deținut de Alphabet Inc, care produce taxiuri zburătoare pentru a transporta pasageri pentru un serviciu de ride-hailing fără șofer.

Strategia Apple o reprezintă un nou proiect de baterie, care ar putea reduce "în mod radical" costul bateriilor și ar spori autonomia vehiculelor, susțin sursele.

Reprezentanții companiei americane nu au dorit să comenteze informațiile.

Producerea unui vehicul provoacă dificultăți în aprovizionare chiar și pentru Apple, care dispune de fonduri masive și produce anual sute de milioane de produse electronice folosind componente din întreaga lume, dar nu a fabrica niciodată o mașină. Șeful Tesla, Elon Musk, a avut nevoie de 17 ani înainte de a obține profit din producerea vehiculelor electrice, mai scrie Reuters.

"Dacă există pe planetă o companie care are resursele să facă asta, este probabil Apple. Dar, în același timp, nu este vorba de un telefon celular", declară o persoană care lucrează la "Proiectul Titan".

Încă nu se știe unde vor fi asamblate mașinile sub brandul Apple, dar sursele susțin că firma se bazează pe parteneri pentru producerea mașinilor. Și încă există șanse ca Apple să decidă să-și reducă eforturile și să dezvolte un sistem de conducere autonom care ar putea fi integrat într-o mașină fabricată de un producător auto tradițional, în loc să vândă mașini sub brandul Apple, adaugă sursele.

Dar pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea întârzia planurile Apple dincolo de anul 2025.

Luni, acțiunile Tesla Inc au închis în scădere cu 6,5%, după ce au fost incluse în indicele bursier S&P 500. Titlurile Apple au urcat cu 1,24%, după apariția informațiilor privind progresele înregistrate în privința tehnologiei pentru mașinile fără șofer.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău