Apple înregistrează încasări record. Vânzările de iPhone au fost mai bune decât în 2017

  • 02 Mai 2018 10:45
Apple înregistrează încasări record. Vânzările de iPhone au fost mai bune decât în 2017

Rezultatele financiare publicate de Apple cu ocazia terminării celui de-al doilea trimestru fiscal din 2018 dezvăluie câteva detalii interesante despre starea companiei, cât și despre produsele acesteia.

În ciuda faptului că multe voci spun că iPhone X este un dezastru, compania a reușit să vândă peste 50 de milioane de smartphone-uri și chiar să crească cu câteva procente față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, divizia de servicii a companiei a înregistrat cele mai mari creșteri.

Trimestrul doi al lui 2018 a adus companiei Apple încasări de 61.1 miliarde de dolari, o creștere cu 16 procente față de trimestrul doi al anului trecut. În această perioadă au fost înregistrate vânsări de 52,2 milioane de iPhone-uri, 9,1 milioane de iPad-uri și 4,08 milioane de computere Mac. Comparativ cu anul trecut, avem o creștere de 3% pentru iPhone, o stagnare pentru iPad și o scădere mică pentru PC-uri. Conform datelor disponibile, acesta este cel mai de succes trimestru doi pentru iPhone din ultimii trei ani.

La categoria „others”, unde Apple integrează restul de produse precum Apple Watch, HomePod și căștile AirPods, Apple a înregistrat o creștere de 38%. Aceasta este condusă în special de AirPods, care sunt considerate un produs de succes, compania făcând eforturi mari pentru a putea satisface cererea, în timp ce Apple Watch continuă să fie cel mai popular ceas inteligent de pe piață. Întrucât aceste dispozitive sunt încadrate într-o singură categorie, nu avem informații clare despre numărul de unități vândute.

În cele din urmă, serviciile au înregistrat o creștere mare în această perioadă, încasările de 9,2 miliarde de dolari fiind cu 30% mai mari față de anul trecut. La această categorie sunt încadrate serviciile iCloud, Apple Music și AppStore. Compania se așteaptă la creșteri semnificative pentru această categorie de produse în viitor.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău