Apple ar putea cumpăra serviciul de streaming TIDAL

  • 04 Iulie 2016 10:06
Apple ar putea cumpăra serviciul de streaming TIDAL

Apple a devenit un jucător important în industria muzicală la începutul anilor 2000, odată cu lansarea iTunes, o metodă legală și ieftină pentru comercializarea de melodii.

Între timp, cumpăratul de muzică a scăzut în favoarea streaming-ului, iar Apple a cam ratat startul acestui trend. Cumpărarea Beats by Dre și transformarea serviciului Beats Music în Apple Music a fost primul pas către adaptarea la noua piață, însă pentru a concura cu jucători precum Spotify, oferta trebuie să crească. Următorul serviciu pe lista de achiziții pare să fie TIDAL, serviciul de streaming premium deținut în prezent de Jay-Z.

Wall Street Journal a raportat că există discuții între conducerea Apple și conducerea TIDAL pentru achiziție, însă acestea sunt într-un stadiu incipient. Momentan este prea devreme pentru a putea intui dacă se va ajunge sau nu la o înțelegere, însă probabil că alierea celor două entități ar fi benefică pentru ambele. Apple ar câștiga un portofoliu de muzică impresionant, TIDAL fiind orientat către conținut exclusiv și muzică la calitate foarte înaltă, în timp ce compania lui Jay-Z ar putea atinge succes financiar mai mare decât ar putea să o facă pe cont propriu.

Apple Music are în prezent peste 10 milioane de abonați, în timp ce Spotify are de trei ori mai mult. TIDAL are în prezent 3 milioane de abonați, însă o consolidare a lui Apple Music ar putea atrage chiar și fani din tabăra Spotify. Cu lansări în exclusivitate ale melodiilor și videoclipurilor de la artiști precum Kanye West, Rihanna, Madonna și Daft Punk pe Apple Music (lucru care se întâmplă acum pe TIDAL), Apple Music are șansa de a înregistra o creștere majoră, iar banii pe care îi are compania la dispoziție poate atrage noi artiști care nu au deja o înțelegere cu TIDAL.

Integrarea TIDAL în Apple Music ar putea avea și un impact pozitiv asupra utilizatorilor, care nu vor mai fi nevoiți să plătească mai multe abonamente pentru a asculta toată muzica pe care și-o doresc, sau nu vor trebui să renunțe la muzica unor artiști care nu se regăsesc pe serviciul pe care îl plătesc deja.

Sursa: go4it.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău