Apple, investigat de Comisia Europeană

  • 02 Aprilie 2015 18:47
Apple, investigat de Comisia Europeană

Comisia Europeană investighează acordurile companiei Apple cu casele de discuri și companiile de muzică digitală.

Investigația are drept scop să verifice dacă grupul informatic american încearcă să limiteze în mod incorect serviciile gratuite de muzică finanțate prin publicitate, informează un articol publicat joi, 2 aprilie, în Financial Times.

Citând surse din apropierea acestui dosar, FT susține că Executivul comunitar a cerut mai multor case de discuri și companii de difuzare de muzică în sistem „streaming” să-i furnizeze detalii cu privire la acordurile lor cu Apple, într-un moment în care producătorul telefoanelor Apple se pregătește să-și lanseze propriul serviciu de streaming muzical în vara acestui an.

„Comisia Europeană este îngrijorată că Apple își va utiliza mărimea, relațiile și influența pentru a convinge casele de discuri să renunțe la rivalii precum Spotify”, care depind de acordurile cu casele de discuri pentru a putea oferi servicii gratuite de muzică finanțate prin publicitate, susține Financial Times.

Colectarea de informații este doar prima etapă în cadrul unei anchete, însă dacă Comisia Europeană va identifica orice nereguli ar putea cere modificarea practicilor comerciale și ar putea impune amenzi consistente, avertizează FT. Anul trecut, Apple a acceptat să plătească o amendă de 450 milioane de dolari pentru a ajunge la o înțelegere care să-i permită să scape de acuzațiile că s-a înțeles cu cinci edituri pentru a majora prețul cărților electronice.

În 2014, Apple a plătit trei miliarde de dolari pentru a achiziționa Beats Music, o companie înființată de producătorul muzical Jimmy Iovine și rapper-ul Dr. Dre, care deține și un site de muzică online.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău