APP majorează cuantumul pretențiilor din acțiunea față de Avia Invest

  • 18 Iunie 2020 11:04
APP majorează cuantumul pretențiilor din acțiunea față de Avia Invest

Agenția Proprietății Publice a prezentat instanței de judecată o cerere de majorare a cuantumului pretențiilor din acțiune, cu 87,3 mii euro, pentru neexecutarea obligațiilor contractuale de către compania Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău. Pentru neexecutarea obligațiilor investiționale în termenele și modul stabilit de contract, suma totală solicitată de Agenție, în calitate de daune și penalități, este de 601,5 mii euro, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Agenția Proprietății Publice amintește că, pe 19 martie, a adresat Judecătoriei Chișinău o  cerere de chemare în judecată privind încasarea din contul Avia Invest a penalităților și daunelor pentru neexecutarea contractului, care la data adresării constituiau 514,2 mii euro. Întru asigurarea acțiunii, Agenția a solicitat aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv pe mijloacele bănești ale Avia Invest, în aceeași valoare. Prin încheierea din 23 martie, Judecătoria Chișinău a stabilit ședința examinării cauzei în fond pentru 16 iunie. Dar aceasta a fost amânată ținând cont de situația epidemiologică.

APP îndeamnă managementul Avia Invest să respecte strict angajamentele asumate în contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, creșterea transparenței în activitate și concentrarea pe creșterea calității și accesibilității serviciilor prestate de aeroport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău