Aportul Poliției moldovenești la securitatea regională, apreciat de Interpol

  • 09 Noiembrie 2016 20:28
Aportul Poliției moldovenești la securitatea regională, apreciat de Interpol

Secretarul general INTERPOL, Jürgen Stock, a mulțumit Poliției din Republica Moldova pentru suportul considerabil în ceea ce privește securitatea în regiune, accentuând că Moldova este unul din cei mai dinamici și activi membri ai Organizației Internaționale de Cooperare a Forțelor de Poliție din regiune, care folosește instrumentele și serviciile oferite de către Organizație, în special, bazele de date.

Declarația a fost făcută la o întrevedere cu ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, în cadrul celei de-a 85-a adunări generale a INTERPOL, care reunește miniștri de interne, șefi de poliție și experți de securitate din 164 de țări, transmite IPN.

Evenimentul a avut loc în Bali. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ministrul Alexandru Jizdan a comunicat despre inițiativele MAI în combaterea unor fenomene care afectează nu doar Republica Moldova, dar fiecare societatea la nivel internațional și sprijinul oferit de INTERPOL, care a contribuit la întărirea relațiilor de cooperare ale Poliției Republicii Moldova cu autoritățile de aplicare a legii din întreaga lume.

Nu în ultimul rând, ministrul Alexandru Jizdan a ținut să informeze despre măsurile realizate în lupta anticorupție și alte inițiative care au fost apreciate de secretarul general INTERPOL, Jürgen Stock, care și-a exprimat dorința de a oferi suport în realizarea lor.

Au fost abordate și subiecte ce țin de cooperarea internațională polițienească în vederea combaterii criminalității transfrontaliere, schimbul eficient de informații operative și despre unele rezultate obținute de INTERPOL în conlucrarea cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile de aplicare a legii din Republica Moldova.

Ministrul Alexandru Jizdan a mai menționat despre importanța participării delegației MAI la adunarea generală INTERPOL, care aduce un aport semnificativ prin schimbul de experiențe între statele prezente și stabilirea noilor strategii și măsuri de conlucrare în domeniu, contribuind totodată la perfecționarea capacităților poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău