Aplicație telefonică ce permite femeilor din Gaza să declare în mod anonim situațiile de violență domestică

  • 02 Iunie 2022 12:52
Aplicație telefonică ce permite femeilor din Gaza să declare în mod anonim situațiile de violență domestică

O aplicație telefonică ce permite femeilor din Fâșia Gaza palestiniană să declare sub anonimitate situațiile de violență domestică dă voie unui număr tot mai mare de victime să ceară ajutor evitând rușinea și represaliile care le împiedică pe cele mai multe să meargă direct la autorități, scrie REUTERS, citat de Rador.

Aplicația "Masahatuna" sau "Spațiul nostru" a fost creată de o femeie inginer informatic local, Alaa Huthut, care a observat necesitatea unui mod de a cere sfaturi în siguranță, într-o societate în care presiunea din partea familiei duce la ascunderea violenței domestice."Confidențialitatea era foarte importantă, pentru că frica este de obicei principala cauză pentru care femeile nu contactează și nu vizitează centrele", a declarat ea pentru Reuters. Gaza, condusă de grupul islamist Hamas, are o populație de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care aproape jumătate femei.

În 2019, Biroul Palestinian de Statistică a comunicat că 41% dintre femeile din Gaza se confruntă cu violența domestică, iar grupurile pentru femei susțin că, la fel ca în multe alte țări, problema s-a agravat în timpul carantinelor impuse pentru controlarea transmiterii coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău