Aplicația EasyWay rămâne nefuncțională, ce spune conducerea RTEC

  • 11 Noiembrie 2020 08:15
Aplicația EasyWay rămâne nefuncțională, ce spune conducerea RTEC

Aplicatia EasyWay, prin care locuitorii capitalei puteau urmări online locația troleibuzelor, rămâne nefuncțională. Conducerea RTEC spune că poartă tratative cu agentul economic responsabil pentru funcționare.

Contactat de IPN, Dorin Ciornîi, director RTEC, a menționat că dacă agentul economic se conformează și remediază toate deficiențele, proiectul va continua, dacă nu, va fi reziliat contractul. Acesta a precizat că nu este fixat un termen când ar putea să se întâmple acest lucru.

Dorin Ciornîi a subliniat că Regia Transport Electric până în prezent nu a achitat nimic companiei care a implementat serviciul. Potrivit lui, nu au fost date în exploatare toate dispozitivele, din 350 de unități de transport doar 250 puteau fi vizibile prin intermediul aplicației. „Suntem dispuși pentru continuarea proiectului doar atunci când sistemul va fi funcțional integral”, a spus acesta.

Locuitorii capitalei nu mai pot urmări online locația troleibuzelor din Chișinău după ce compania care a implementat serviciul l-a suspendat, motivând că Regia Transport Electric nu a făcut plățile ce i se cuvin. Aplicația conține date despre transportul public din municipiu – stații, număr de unități, rute, costuri - și poate fi conectată la sistemul de monitorizare prin GPS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău