Aplicarea ștampilei pe înscrisuri de orice natură. Precizările SFS

  • 15 Aprilie 2023 14:50
Aplicarea ștampilei pe înscrisuri de orice natură. Precizările SFS

Întreprinderile și întreprinzătorii nu sunt obligați să dețină și să aplice ștampila proprie pe înscrisuri de orice natură. Serviciul Fiscal de Stat informează că, în cazul în care legislația prevede necesitatea aplicării ștampilei întreprinderii sau întreprinzătorului, cerința se consideră îndeplinită dacă înscrisul este semnat de persoana împuternicită de întreprindere sau de către întreprinzător.

De asemenea, Ordinul  Ministerului Finanțelor nr.118/2017 cu privire la aprobarea formularului tipizat de document primar cu regim special ”Factura fiscală” și a Instrucțiunii privind completarea acestuia (în vigoare din 28 octombrie 2017) stipulează că ”aplicarea ștampilei pe exemplarele facturii fiscale nu este obligatorie, cu excepția cazurilor prevăzute de legislație”, scrie Bizlaw.md.

Prin urmare, aplicarea, inclusiv pe exemplarele facturilor fiscale eliberate/primite pentru mărfurile/serviciile livrate nu este obligatorie pentru persoanele juridice de drept privat, persoanele fizice care practivă activitate de întreprinzător și/sau profesională.

Semnăturile pe documentele primare se confirmă, după caz, prin aplicarea ștampilei, doar în cazul autorităților publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău