API a câștigat un proces de judecată cu Poșta Moldovei

  • 28 Septembrie 2016 23:22
API a câștigat un proces de judecată cu Poșta Moldovei

Asociația Presei Independente (API) a câștigat în prima instanță un proces de judecată cu Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, care a refuzat să ofere informații referitoare la tenderele organizate pe parcursul anilor 2014-2016, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației, în aprilie 2016, API a cerut de la Poșta Moldovei informații despre firmele care au prestat servicii de construcție, renovare, reabilitare și modernizare a oficiilor poștale din țară. De asemenea, API a cerut informații despre sumele de bani care au fost investite pentru renovarea tuturor oficiilor poștale din țară în perioada ianuarie 2014 - martie 2016. Poșta Moldovei a refuzat să ofere acces la informațiile solicitate, motivând că nu ar fi furnizor de informații publice, în conformitate cu prevederile Legii privind accesul la informație, și că informația cerută ar constitui secret comercial și ar conține date cu caracter personal.

Judecătoria Centru din municipiul Chișinău i-a dat câștig de cauză API, recunoscând că ÎS „Poșta Moldovei” a încălcat dreptul de acces la informație. Prin decizia sa, instanța de fond a obligat instituția să furnizeze informația solicitată.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 30 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău